I en tid hvor det ofte ses at et hotelværelse koster mere for en enkelt nat end hele flyrejsen, er mange begyndt at tænke alternativer overnattelsesmetoder. Og her kan en dyr hotel seng sagtens udskiftes med en sovesofa for natten. 

  Vi har gennem længere tid kunne benytte os af lavpris flyselskaber, hvor priskrige har set det ene nye selskab efter det andet skyde frem, dog har nogle måtte bukke under igen. Men inden for de sidste par år, er mange nye firmaer kommet igang på nettet, hvor der tilbydes komfortabel overnatning, til en mere end rimelig pris, her følger et par eksempler:

   

  Airbnb

  Absolut storebror indenfor branchen. Grundlagt for mindre end 8 år siden, er firmaet allerede repræsenteret i 190 lande, og kan tilbyde overnatninger i mere end 34000 forskellige byer verden over. Har dog måtte lægge ører til meget kritik i medierne, efter at det kom frem at ejere returnerede til ødelagte boliger, der havde været udlejet gennem Airbnb.

   

  Couchsurfing

  Det bliver næsten ikke meget bedre. Hos couchsurfing.com kan du få overnatning hos en husvært, kvit og frit. Ja, du læste rigtigt, det koster ikke en rød reje at overnatte hos værtsfamilierne. Så hvis man kan tage til takke med en sofa eller en oppustelig madras, så er dette en fantastisk måde at rejse på, da du bor hos de lokale, som oftest gerne vil repræsentere deres hjemby på bedst mulige måde, hvorfor du sagtens kan risikere at blive inviteret på sightseeing af din vært.

   

  Rentasofa

  Sidste udvalgte portal er rentasofa.com, som reklamerer med at være det ældste firma inden for branchen, og de kunne i 2015 fejre 10 års jubilæum. Med undtagelse af Nordpolen, og nogle enkelte udkanter af verden, er der stort set frit slag på tasken, hvor du end ønsker at rejse hen.

  15 Jan 2016