Thailand er efterhånden blevet et af de mest foretrukne feriedestinationer når danskerne skal på ferie. Hvert år rejser mere end 150.000 danskere til Thailand på ferie, og det er der en god grund til. For når der er koldt i vinter perioden i Danmark og resten af Europa – så er vejret himmelsk i Thailand. Der er ligeledes vinter i Thailand, men det betyder blot at det ikke regner og at temperaturen er på omkring de 30 grader, blå himmel og næsten ingen vind. Ligeledes er der ekstremt billigt i Thailand og thaierne er utrolig imødekommende, venlige og smilende.
  Mange rejseselskaber tilbyder pakkerejser til Thailand, men det er ikke altid at det er den billigste løsning, tværtimod. Rejeselskabet skal selvfølgelig have betaling for at arrangere turen for dig eller jer, det er jo det de lever af b.la. Så hvis du er ligeglad med denne ekstra service og budgettet er lidt lavt – så anbefales det at rejse på egen hånd.
  Herunder vil vores Thailand ekspert komme med lidt tips til hvordan du kommer billigst til Thailand og hvordan du får mest ud af ferien.

  GUIDE: Oplev en masse i Thailand billigt


  Når du skal rejse på egen hånd til Thailand så skal du først om fremmest have fundet dig en billig flybillet. Der findes flere steder det kan lade sig gøre, og hvis du allerede på forhånd ved at du fx vil rejse om et halvt år, så er det en god idé allerede at begynde at kigge efter blybilletter nu, da der kan spares penge.
  SAS, Thaiairways og snart også Norwegian Airlines – er dem som tilbyder direkte fly til Bangkok. Priserne kan variere ekstrem meget i forhold til sæsonen men også kampagner. Hvis du tilmelder dig fx deres nyhedsbrev eller holder godt øje med deres hjemmeside, så kan du i perioder være heldig at finde kampagner hvor de sælger direkte billetter t/r for imellem 4.000 og op til 6.000kr. Normalprisen direkte vil normalt være på 7-10.000 tusinde kroner.
  Alternativt kan du bruge en fly sammenlignings side som Billigflybillet.nu – hvor du kan finde den billigste flybillet her og nu, direkte eller med mellemlandinger.
  Højsæsonen i Thailand er imellem december og april og her kan det være billigere at flyve, så det anbefales at flyve i lavsæsonen hvis man vil have den største besparelse på sine flybilletter.

  Sådan oplever du mest på din ferie i Thailand


  Det er billigt at flyve indenrigs i Thailand sammenlignet med Europæiske priser. Fx kan du flyve fra Bangkok til Chiang Mai i Nordthailand for imellem 1800-2200 bath med Airasia.com (er som SAS i Europa) hvilket er under 400 dansker kroner. Dette beløb sammenlignet med Danmark, kan du ikke engang komme fra Odense ti København for med DSB!
  Netop Chiang Mai og Nordthailand vil jeg anbefale dig at besøge først hvis du fx har en to ugers ferie i Thailand. Nordthailand er stedet hvor du får de fedeste natur og kulturelle oplevelser. Her kan der opleves buddhistiske templer, jungle, bjerge, elefanter, lokale bjergfolks områder, og meget mere.
  Jeg anbefaler altid venner og bekendte som er på ferie i Thailand at tag en lille uge i Chiang Mai og resten af Nordthailand, og opleve en masse hverdag – da der er masser af muligheder for det. Ligeledes anbefaler jeg at springe Bangkok over og flyve direkte videre til oplevelser i Nordthailand, men det vender jeg tilbage til om lidt.
  Mere information om Nordthailand kan du finde her: http://nordthailand.dk

  Afslapning på øerne eller ved stranden


  Når der er oplevet en masse kulturelt, natur, mm. I Nordthailand så skal der selvfølgelig også være tid til afslapning som er en del af ferien for mange. Og det er der masser af muligheder for i Thailand.

  Fra Chiang Mai kan du eller i vælge at flyve direkte til stranden fra Chiang Mai lufthavn. Der er afgang til destinationer som Samui, Krabi, Phuket, Trat (færgen ved Koh Chang, Koh Kut), mfl.
  Alternativt kan der flyves tilbage til Bangkok, hvorfra man kan tag en taxi eller minibus til fx Koh Samet, Hua Hin, Koh Chang, mfl. Mulighederne er mange, og der kan tales for og imod for flere af stederne. Dog vil jeg ikke anbefale Phuket og Pattaya hvis man ikke gider og holde ferie sammen med en masse russere og kinesere – som ikke altid har de helt samme høfligheds manér som vi kender det.

  Shopping i Bangkok på hjemrejsen


  Nogle mennesker elsker Bangkok andre gør ikke – og det er nok en smagssag. Men det korte og det lange er at Bangkok er en kæmpe by med en masse trafik, smog og beskidte bygninger og ikke vildt mange turist attraktioner at opleve. Derfor anbefaler jeg altid at springe Bangkok over hvis man kun er på en to ugers ferie, da der er så mange andre smukke steder at opleve i Thailand.
  Shopping i Bangkok er til gengæld noget værd – da der findes et hav af kæmpe shopping centre som MBK, Siam Paragon, Centralworld, mfl. Du finder top 10 over de bedste shopping centre i Bangkok her: http://www.bangkok.com/top10-shopping-malls.htm
  Brug den sidste dag på shopping i BKK hvis fx kæresten eller konen ønsker dette. Ligeledes findes der mange gode restauranter i Bangkok som er værd at opleve. En af de mest kendte bar og restauranter er Sky bar, som er lokaliseret på toppen af 63 etage, og derved en af de højeste bygninger i Bangkok. Du kan læse mere om Sky bar her: http://www.lebua.com/sky-bar
  Fra Bangkok centrum er der kun cirka 1 times kørsel til lufthavnen, hvis man tager X-press highways. (en smule ekstra betaling til taxi chaufføren, cirka 50kr). Vær dog opmærksom på at i myldretiden kan det tag længere tid, og især hvis man ikke kan forklare taxichaufføren at han skal tag motorvejen til lufthavnen! Bestil din rejse her og god fornøjelse med ferie i Thailand!

  14 Mar 2014