De fleste bilejere er opmærksomme på, at der findes forskellige typer af dæk. De forskellige typer af dæk som bliver produceret er henholdsvis sommer- og vinterdæk samt helårsdæk:

  Hver af disse tre typer af dæk har forskellige egenskaber, der er tilpasset til det miljø, hvor de specifikt er designet til.

  Helårsdæk

  Denne type af dæk kan hverken opfattes som sommer- eller vinterdæk, da der egentlig er tale om en blanding mellem de to. Dette medfører, at dækkene hverken har optimale forhold om sommeren eller vinteren, da de ikke indeholder de optimale egenskaber, der findes hos henholdsvis sommer- og vinterdæk. For langt de fleste mennesker vil denne løsning være et dårligt valg, da de ikke er optimalt tilpassede til forholdene, men blot kan betegnes som en lappeløsning, som fungerer hele året rundt.

  Sommerdæk

  Sommerdæk er designet til bedre at stå fast på vejene samt give bedre styring i sommermånederne. De fleste sommerdæk tilgængelige på markedet i dag, er fremstillet syntetisk, og er energibesparende om sommeren. Disse typer af dæk vil om vinteren medføre at vejgrebet nedsættes kraftigt.

  Vinterdæk

  Vinterdækkene er specifikt fremstillet til at bevare smidigheden og styringen ved lave temperaturer. Det vil derfor være en dårlig idé at køre med disse typer af dæk hele året, da effekten af bremserne vil nedsættes ved højere temperaturer.

  Hos Nordendaek

  Hos Nordendaek.dk sælges alle disse tre nævnte dæktyper. I deres onlinebutik har de et bredt udvalg, hvor der er mulighed for at købe dæk til de mest populære bilmærker. Firmaet leverer dæk af den fineste kvalitet, hvilket hænger sammen med, at der tilbydes dæk fra kendte producenter.

  19 Jun 2015